Tervezési tevékenység

Fűtés tervezés

A szolgáltatásunk részeként megtervezzük költséghatékony fűtésrendszerét, kialakítását, a teljes lebonyolítását és a berendezések ellenőrzését és szervizelését. Elkészítjük a hatósági terveket, és a vízügyi keresetet.

A jelenlegi technikai színvonal szerint vörösrézcsőből, vagy polietilén műanyagcsőből szereljük a fűtési hálózatot. A csővezeték falon kívül bilincsekbe fogva épülhet, de aljzatbetonban (védőcsőben) is kerülhet felszerelésre az erre a célra legalkalmas csőrendszerek felhasználásával.

Padlófűtési hálózat polietilén csőből épül be az esztrichbetonba . A falfűtési csőhálózatot is polietilén csőből készül. Oxigéndiffúzióval szemben ellenállóak.

Tervezési határidő megegyezés szerint.

 

Vízellátás tervezése

A vízvezetéki rendszer horganyzott acélcsőből készülhet, de lehet akár polietilén műanyagcső , vagy lágy vörösrézcső is. Földárokba elhelyezett vízvezeték nagyon sokszor polietilén csőből készül. Az épületen belüli vízhálózat falhoronyba szerelve szokott épülni, de aljzatbetonba is lerakható, védőcsőben, de csak az e célra alkalmas csőrendszer használásával. 

A használati melegvíz termelését követően beépíthetünk cirkulációs rendszer is. A rendszerhez szükség van szivattyúk beszerzésére ill. cirkulációs vezeték kialakítására. Ezek eszközök telepítésével nő a teljes rendszer komfortja.

Engedélyeztetni szükséges a vízellátási terveket az illetékes Vízszolgáltatóval . A Vízszolgáltató elvi nyilatkozata a tervek beadásához szükséges. Hivatalos helyszínrajzot az Elvi engedélyek kéréséhez szükséges csatolni.

 

Gázellátás tervezése

Polietilén csőből épül a külső, földárokba elhelyezett gázvezeték. Ez a rendszer minősített acélcsőből is készülhet, de lehet kemény vörösrézcső is.

A gázvezetékeket falon kívül kell vezetni. Megengedett építési módszer a vakolt falhoronyban történő cső vezetés. Fogyasztói gázvezetéket elhelyezni álmennyezet felett csak bontható és kiszellőztetett álmennyezeti elemek mellett lehet.

Engedélyeztetni szükséges a gázellátási terveket az illetékes Gázszolgáltatóval. Gázszolgáltatóval kötött szerződés szükséges a tervek beadásához ha még nincs gázmérő berendezés. Szükséges a mérő gyári száma ha már van gázmérő.  A kiviteli tervekhez csatolni kell a kéményseprői szakvéleményt  vagy hő és áramlástehnikai méretezését a jövőbeni kéményről. 

Turbós készülékek esetében is kell kéményseprői szakvélemény, és méretezést csinálni. De kivételt képez az amikor égéstermék-levegő rendszer a készülékre épül, és közvetlen a tetőn vagy oldalfalon keresztül távozik.